perjantai 20. joulukuuta 2013

20.

Tehokas,järjestelmällinen ja säntillinen puoli minussa  päätti organisoida ketunpesän joulupuuhat. Kynä, paperia ja lista tehtävistä töistä. Olihan hyvä idea! Homman perään tekijän nimi, vähän räätälöintiä sen suhteen mihin kukanenkin kykenee kun kuitenkin jälkikasvua on kolmella eri vuosikymmenellä syntynyttä...ja paperi pöytään. Aikataulutusta että tänään nämä, kiitos.

Luonto päätti kuitenkin toisin. Tai siis naapurin pappa. Traktorin kanssa värkkäillessään repäisi sähköpiuhan tolpasta ja vei meiltä sähköt. Satuin katsomaan keittiön ikkunasta ja suorastaan häikäistyin siitä leimahduksesta joka pellolla leiskahti, kunnon valokaari ja sen jälkeen ilotulitus, ja sitten pimeys.

Nooo, kynttilöitä ja otsalamppuja löytyi toki  ja ruokaakin saatiin puuhellalla tehtyä. Että sen suhteen ei hätää. Vähän olin huolissani siivouslistasta..kun kuulosti että sähköttömyys kestäisi useita tunteja mutta toisaalta ihan mukavaa oli istuskella kynttilänvalossa ja puhella mukavia. Jotkut meistä osasivat hyödyntää tämän pimeyden ja kaikenlaisten sähkövempeleiden toimimattomuuden ottamalla tirsat. Semmoiset näppärät kolmen tunnin.

Valkeus tuli aikanaan noin viiden tunnin katkoksen jälkeen. Hieno juttu. Vaan oli ehtinyt tulla ilta, harrastusmenot alkoivat painaa päälle, iltatouhut tuppasivat siihen saumaan ja oli aika väsykin. Kävi vähän niinkuin siinä laulussa, että suun ruoka, juoma , meno muu, siivouslista hankeen hukkuu, unhoittuu.  Ihan pienesti pihisin, itsekseni, enimmäkseen sisäänpäin. Vähän kävin ulos hönkimässä niitä pihinöitä, nimitttäin jos liikaa sisäänpäin pihisee saattaa jossain vaiheessa poksahtaa.

Alkaa olla vähän se aika joulunlaitosta että meinaa pihisyttää.

Kummallista että se aina pitää vähän tulla se ärsytys. Yleensä se tulee siitä kun olisi niiiiiiiiin mukava tehdä kaikkea, itse, leipoa, ommella, siivotakin vähän, ja fiilistellä. Jostain on tingittävä, aina, ja sitten se vähän meinaa tulla, se ärsy.

Nyt lähden nukkumaan sen pois. Tämän jälkeen neljä yötä jouluun, ystävät ja kylänmiehet! Kylänmies järjestikin meille ihan kivan fiilistelyillan kynttilänvalossa ihan ykskaks. :) Ei takuulla muuten olisi pidetty. :)

Tässä yksi hieno kuunneltava joulufiilistelyihin. :)

5 kommenttia:

 1. Hymyilyttää. :) kiitos kun jaksat kirjoittaa ja piristää!

  VastaaPoista
 2. Hymyilyttää. :) kiitos kun jaksat kirjoittaa ja piristää!

  VastaaPoista
 3. Voi hurja sitä leimahdusta. Voin kuvitella että se säikäytti. Mutta tuonkin ymmärrän että lista haluttas saada mallikkaasti suoritettua. Täällä on jouduttu jo karsimaan tehtävälistaa. Jos kuitenki kuusi ja puuro järjestyis... :)

  VastaaPoista
 4. Oi Hanna - kiitos ihanasta, naurunpyrähdysten kera luetusta fiilistelystä.
  Minulla alkoi nyt L-O-M-A. Olen sen kyllä ansaiinut :) Saatiin aivan ihanaa palautetta ja eräs A sai tiedon ensi vuonna alkavasta työstä.
  Pian onkin aika rauhoittua ja nauttia perheen yhteisestä ajasta. Sitä ennen muutama pieni askare - todellisuudessa lista on tooosi pitkä.Voi olla, että täälläkin ärsy saatta nostaa päätään ... Painan sen kyllä kiireellä alas.
  Leppoisaa fiilistelyn jatkoa teille sinne!
  - Katri -

  VastaaPoista
 5. no mutta...se sähkökatko oli varmaan ihan tarpeen.siitäki huolimatta,vaikka se ärsy ilmesty jälkeenpäin..pistää mökin hämäräks muutoinki jouluna,ei niitä pölyjä kukaan huomaa ;)

  VastaaPoista