tiistai 17. joulukuuta 2013

17.

Meillä elämä on yhtä juhlaa! 
Kuuden vuoden takainen joulunalus täyttyi pienistä vaatteista, vauvankorista, jännityksestä ja ihanasta odotuksesta. Joulukuisena  iltana lunta sateli hiljakseen, täällä rannikolla puhaltelivat leudot tuulet  ja lumi jäätyi helmiksi koivun oksiin. Oli kaunista, jouluista.

Meille syntyi Helmi. Ihana palleroinen, pehmoinen vauva toi siihen jouluun jotain ainutlaatuista, ei ollut mitään turhaa. Ei mitään tärkeämpää kuin nyytti joka nukkui korissaan, kuusi tuoksui ja kimmelsi, kynttilät loistivat ja koko talo täyttyi jostain salaperäisestä, arvokkaasta. Oikea Joulu tuli silloin niin lähelle.

 Kotiuduimme nyytin kanssa aatonaaton iltana. Tulotie oli valaistu jäälyhdyin, muistan miten se niin itketti.
Pöytään oli katettu täytekakkukahvit ja kaikki oli niin valmista. Ihana Joulu.

Miten voikin siitä joulusta olla jo kuusi vuotta! Nyt meillä on räpsyripsi, nukkemainen kaunotar, näppärä ja hoksaavainen eskarilainen. Isosisko, reipas ja omatoiminen kouluunlähtijä ja napakka komentelijakin, tarpeen tullen. Ja hyvä niin! Ihana,iloinen tyttönen. Oikea Helmi. Aito. :)


Yhdet kemut on vietetty vähän etukäteen, kummien kanssa. Tänään juhlimme kotijoukolla, eikä sekään ole vallan vähän. :) Kaverisynttäreitä suunnitellaan!
 Onnea,Helmi! Onnellisia olemme mekin, kun meillä on sinut. :)

14 kommenttia:

 1. Ihana prinsessa, runsaasti onnea<3

  VastaaPoista
 2. onnea prinsessalle <3 Helmi on nimensä veroisesti helmi,sen olen meidänkin 10v.sta Helmistä huomannut ;)

  VastaaPoista
 3. Hän on nimenomaan Helmi!

  Huomasin just, että teidän häntäpään nelikko on täsmälleen niin kuin meidän neljä: 8-, 6-, 3- ja 0-vuotiaat. En ole jotenkin aikaisemmin tullut ajatelleeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ole minäkään ennemmin hoksannut. :) Niinhän ne ovat!

   Poista
 4. Voi onnea mahottomasti kummi-tytölle keski-suomesta!

  VastaaPoista
 5. Onnea paljon! Mukavasti kuvailit kotiintuloa! t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! se on kyllä jäänyt niin mieleen...se lyhtykuja. ja se tunnelma. :)

   Poista
 6. Kauniisti sanottu kauniista tyttärestä/tyttäristä, joulukuun antia molemmat. Jään jännittyksellä odottamaan mitä sanot hikisesti samassa kuussa syntymään ehtineille pojille ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joulukuu on meillä kyllä melkoinen juhlahumukuukausi syntymäpäiviä,pikkujouluja, joulujuhlia,ja taas syntymäpäiviä. :) Minua kyllä niin naurattaa yksi sana tuossa kirjoittamassasi...HIKISESTI. se niin passaa noille veijareille :D, hikisesti joulukuun puolella syntyneille. :)

   Poista
 7. Lämpimät Onnittelut ihanalle, suloiselle Helmille! ♥ *anna*

  VastaaPoista
 8. Meilläkin Helmiä ooteltiin joulun aikaan syntyväksi sillon kaheksan vuotta sitten. Omatahtoinen tytteli syntyi sitten 30. pvä. Isä suunnitteli nimeä miettiessä, että voi sitten aikanaan häätää sulhasehdokkaita vanhalla sanonnalla: "ei Helmiä sioille" :)

  VastaaPoista