torstai 5. joulukuuta 2013

5.

Torstaina täällä touhottaakin pikkuinen tonttu! Alkuperäinen kalenterijärjestys meni uusiksi kun ompelukärpänen ehti puraista...mutta suunnitelmathan on tehty muutettaviksi. :)
 Pitkään viikonloppuun on ilmaantunut useammat mukavat juhlat, poikasen elämässä ensimmäiset pikkujoulutkin! Melko pitkän ajan on meillä porukan pienimmäinen pukeutunut tonttumekkoon...ja  nyt ihan varoittamatta iski tonttupukuinspiraatio-ja sehän piti kyllä tehdä ihan samalta istumalta. :)

Kankaat arkistojen uumenista, kaavat omasta päästä ja idea eli sitä mukaa kuin ompelus eteni...jos olisi suunnitellut, käyttänyt mittanauhaa ja malttanut ajatella että joustamattomaan kankaaseen ehkä olisi voinut vähän lisätä väljyyttä..olisi pukeminen ja riiisuminen mukavampaa. Tonttupukua onneksi käytetään verrattain harvoin. :) Ja tämän koko on kyllä ihan juuri sopiva! Ei yhtään iso. :)


Tässä minusta yksi tosi kiva vinkki! Tonttulakki on miehen kauluspaidan hiha! Leikkasin hihan irti kainalo-olkasaumasta,ranneke pois ja jos paidassa on hihahalkio niinkuin tässä, ompelin sen vain kiinni. Vähän silmämääräistä muotoilua niin että hihasta tulee hiippa, sauman ompelu, resori reunaan, ja kulkunen tietysti. Mukavan hassun mallinen tonttulakki!

Housut hiirulaisenharmaata (aataminaikuista, taas toteutui se"aika tavaran kaupitsee"-viisaus) velouria resorilahkeilla ja kuminauhavyötäröllä. Tonttusen paita lakanakangasta, pääntiellä ja halkion kohdalla alavarat, vyölenkit sivusaumassa ja vyö fanttilankaa. :)

Ja niin on ihanat! :)


Iloista tonttutorstaita!

4 kommenttia:

 1. Ihana pikkutonttu. Joskus etukäteen suunnittelu kannattaisi. Tai ainakin suunnitelman siirtäminen paperille, ku alkaa leikkaamaan niin unohtaa et mitä tähän halusinkaan. Juuri tänään aloitin aamun purkamalla, ku ommellessa hoksasin että haluan sittenkin hiippahupun. Joten eikun leikataan uusi huppu ja puretaan entinen pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä se aika usein kannattaisi. :) inspiraatio vain vie mukanaan niin ettei kyydissä pysy. mullakin vähän on tuommoinen taktiikka...onneksi on kangasta mistä leikata uudet palat. :D

   Poista
 2. Suloinen tonttu. Tervetuloa hiippailemaan viikonloppuna meidän nurkille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellähän me käytiin hiippailemassa. :) kiitos teille!

   Poista